Világméretű krízisek és egyéni csaták – ezrek várják a krisnás Karácsonyi Szeretetlakomát
 
Hazánkban naponta 3000 honfitársunk számíthat a Krisna-hívő ételosztók munkájára, akik az advent időszakában mintegy 6000 adag meleg ebédet, főzési alapanyagokat, valamint ünnepi finomságokat is tartalmazó tartós élelmiszercsomagot osztanak ki a rászorulóknak. Nem csak a fővárosban, vidéken is. Ez lesz a 35. Karácsonyi Szeretetlakoma.
November 25-én, szombaton veszi kezdetét az Ételt az Életért Alapítvány, a Krisna-hívők szegényélelmezési missziós programjának ünnepi akciósorozata, a Karácsonyi Szeretetlakoma. A főváros mellett Eger, Debrecen, Békéscsaba és Szeged (ez lesz az első állomás, november 25-én) ad majd helyszínt ételosztásoknak, de Somogy megyében is lesz karácsonyi akció. December 24-26. között ismét a Népligetben leszünk. A program Katalin naptól egészen januárig fut, nagyon sok család ugyanis segítséghez jut az ünnepek alatt, de már elfogynak tartalékaik januárban. A teljes programsorozat alatt több mint 6000 tál ünnepi menüt és több tíz tonna tartós élelmiszert oszt majd ki az alapítvány.
Az akciósorozatot idén is Szanyi-Karl Attila, lelkészi nevén Bhakta Vatsala Dasa szervezi, az Ételt az Életért intézményvezetője, aki november 17-én, Budapest 150. születésnapja alkalmából Pro Urbe Budapest díjban részesült áldozatos munkájáért, és aki úgy nyilatkozott, ez az elismerés az egész alapítványnak szól, korábbi és jelenlegi dolgozóinak és önkénteseinek is. Az Ételt az Életért 30 éve szerves része Budapestnek, naponta 3000 adag meleg étellel járul hozzá a magyar lakosság jólétéhez, ebből kb. 2000 Budapesten kerül kiosztásra. A Karácsonyi Szeretetlakoma, ami korábban a Blaha Lujza téren, most pedig hosszú évek óta a Népligetben várja vendégeit, a legnagyobb, 3 napos karácsonyi akció a rászoruló családok számára.

By hirora